Eski TRT günleri




TRT yakın bir zamanda, TRT radyo ve televizyon arşivini halkın kullanımına trtarsiv.com üzerinden açtı. Özlem ile yad ettiğimiz günleri tekrardan yaşama fırsatı doğdu. O gün ki programları izlemek isterseniz, işlerinizi ve telaşınızı bir köşeye bırakmanız gerekiyor. İzlerken kopmanız imkansız. Özleminizi duyduğunuz yıllar karşınızda ve o tatlı ve samimi programlar farklı bir neşe katıyor zamana. TRT arşivini açması ile aslında tarihi, kültürü ve o zamanları tekrardan yaşama ve anlama adına büyük hizmet veriyor. Belki de tekrardan o samimi programları günümüzde tv lerde görebiliriz.
İlk girişimde gözüme çarpan Cem Karaca’nın Raptiye programı oldu. İçerisinde hem tarih, hem sohbet, hem de o günlerin popüler insanları ile röportajlar var. Bıraktım tüm işleri bir köşeye. Hem öğreten hem de eğlendiren programlar günümüzde maalesef yok.  Fıkralar hava da uçuşuyor, anılar paylaşılıyor. Ve anılar insana fıkra gibi geliyor. Ne tatlı bir anlatım var, içtenlikle anlatım ile yanı başlarına oturup sanki beraber sohbet ediyormuş gibi oldum. 

Bakırköyü tanıtıyor ilk raptiye programında, yapıların tarihini ve önemini de anlatıyor. İçerisinde tarih, gezi, sohbet olan bir program. Kopamıyor insan o sıcaklıktan.
Fazla uzatmaya gerek, tarihi tekrar yaşamak için sizler de trtarsiv.com dan bu unutulmaz sıcak programlara ulaşabilirsiniz. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalbe Düşen Sızı (Başlayıpta yazmaya devam edemediğim roman'dan)

Yaşamak